Här kan du se artiklar från samtliga nummer av science faculty magazine.
Läs om utmaningarna att hitta nya sätt att lagra energi, om molekylärbiologen som jobbat nära flera tidigare nobelpristagare och om en expedition till Nord Stream-läckan.
Läs om vikten av att bevara vårt kulturarv, om eleverna som samlar plast i forskningens tjänst och matematikern som förutser framtiden med matematiska modeller.
Läs om senaste forskningen inom AI, om den unika resursen Herbariet och om hur det är att forska om det som få förstår.
Hur påverkas vi när den biologiska mångfalden försvinner? Fyra forskare berättar. Läs också om klimatforskaren som fått medalj av kungen för sina forskningsinsatser, och om ekologen som studerar växter i Arktis.
Läs om forskningen inom det aktuella området life science, om hur Läckö slotts fasad renoveras med hjälp av gamla metoder och om matematikern som inte gillar huvudräkning.
Läs om polarforskarna som tillbringar månader fastfrusna i den Arktiska isen och om kursen i hållbar utveckling som fick ett helt nytt innehåll i och med covid-19.
Läs om forskarna som utvecklar nya, hållbara grödor, om studenten som gör sitt masterarbete på ett företag och alumnen som trivs bäst utomhus.
Läs om forskaren som använder drönare som arbetsverktyg, studenten som ska göra sin praktik på NASA och företaget som analyserar stora mängder miljövetenskaplig data.
Läs om polarforskarna som utvecklar nya metoder för att samla in data, om plast och kemikalier i havet och om jordens arter som försvinner i allt snabbare takt.
Möt forskaren som sysslar med big data, alumnen som vill göra världen bättre och biologen som tar fantastiska bilder på havsborstmaskar.
Om forskaren som som flyttat hem till Sverige efter 15 år utomlands, studenten från Syrien som snart är färdig receptarie och om fågelforskarnas syn på fågelskådning.
Läs om den grundläggande forskningens utmaningar, om hur historiska miljöer kan återskapas digitalt och om forskning i Västlänkens spår.
Läs om internationella forskningssamarbeten med Kina och Rwanda, möt tre unga och framgångsrika forskare och besök ett laboratorium i världsklass.
Läs om hur vi kan återta historiskt hantverk, om ålgräset som håller på att försvinna och om nya mediciner från växtriket.
Läs om antibiotikaresistens, historiska miljöer i dataspel och forskning kring växtförökning. Dessutom tre artiklar på temat ljus.
Rapporter från rymden, forskarna som har följt Arktis is i decennier och om blyga snäckor.
Läs om smogen i Kina, olympiska spel och verket som tog tio år att skriva.
Temanummer om nobelprisen i kemi och fysik 2013. Läs också om atmosfärforskare, om Skogaryd – en station för hela landskapet och om textilkonstnären som använder gobelängteknik i sitt konstnärliga uttryck.
Han söker bot för vår tids folksjukdom | Verktyg fångar matematiska kompetenser hos barn |