Hanna Tinnerholm

5 frågor till…

Hanna Tinnerholm, som läser tredje året på kandidatprogrammet i geovetenskap och just nu gör sitt examensarbete.

Varför valde du att läsa geovetenskap?
– Jag har alltid varit intresserad av naturvetenskap, och tyckte att det lät extra spännande att få lära sig om alla processer som bygger upp vår jord. Vulkaner, plattektonik och glaciärer var ämnen som lät väldigt lockande. Ens framtida arbetsplats är dessutom inte begränsad till ett ställe eller en stad, utan kan utföras över hela världen.

Varför blev det just Göteborgs universitet?
– Jag älskar Göteborg som stad och Göteborgs universitet blev ett naturligt val när jag insåg att jag ville flytta hit. Det finns en mängd olika institutioner och program att välja mellan, och jag blev speciellt intresserad när jag märkte att det finns så bra möjligheter för utbyte och forskning.

Vad ser du fram emot under våren?
– Förutom solsken och grönska ser jag väldigt mycket fram emot att få skriva mitt kandidatarbete! Jag älskar att skriva rapporter och jag är extra taggad att få göra ett självständigt arbete.

Vad handlade ditt kandidatarbete om?
–  Jag ska mäta mängden kol och eventuellt kväve i marken i Skogaryd, en forskningsstation några mil norr om Göteborg. En del av skogen ska skövlas och då vill man veta kolinnehållet och biomassan i skogen innan.

Ditt bästa råd till någon som ska välja utbildning?
Släpp alla fördomar som du samlat på dig under gymnasiet eller från vänner, och gå verkligen igenom alla möjligheter som finns. Kolla upp vad det finns för jobbmöjligheter efter utbildningen och prata gärna med någon student som läser det du är intresserad av och få den personens perspektiv.